David Helenius
Artiklar

David Helenius

David Helenius är en svensk TV-profil och programledare, född den 12 mars 1982 i Gävle, Sverige. Han är mest känd för att ha varit programledare för flera populära TV-program, inklusive ”Robinson”, ”Paradise Hotel” och ”Big Brother”.

David började sin karriär som programledare på TV4 år 2004, när han fick chansen att leda realityserien ”Expedition Robinson”. Han fortsatte sedan som programledare för flera säsonger av serien och blev snabbt en populär och välkänd TV-profil i Sverige.

Efter att ha arbetat med ”Robinson” började Helenius att arbeta med andra populära realityserier, inklusive ”Paradise Hotel” och ”Big Brother”. Han ledde ”Paradise Hotel” under flera säsonger och fick mycket uppmärksamhet för sin humoristiska och skämtsamma stil som programledare. Helenius ledde också ”Big Brother” under två säsonger.

Utöver att arbeta som programledare har David Helenius också varit med i flera andra TV-program. År 2016 var han med i ”Let’s Dance” och tävlade tillsammans med danspartnern Maria Zimmerman. Han har också medverkat i TV4:s underhållningsprogram ”Vem kan slå Anja och Foppa?” och ”Så mycket bättre”.

David Helenius har också varit involverad i flera olika välgörenhetsprojekt. Han har varit ambassadör för organisationen Barndiabetesfonden och har deltagit i flera välgörenhetslopp, inklusive Lidingöloppet och Stockholm Marathon.

Helenius har också varit öppen om sin personliga kamp mot övervikt och har varit en förespråkare för en hälsosam livsstil och regelbunden träning. Han har tidigare talat öppet om sin egen viktminskning och hälsosamma livsstil i media.

David Helenius är en mycket omtyckt och uppskattad TV-profil i Sverige, och hans humoristiska och avslappnade stil som programledare har gjort honom till en populär personlighet inom svensk underhållning.Regenerate response