Laila Bagge
Artiklar

Laila Bagge

Laila Bagge föddes den 15 december 1972 i Lund. Hon växte upp i en musikalisk familj och började sjunga och spela piano redan som barn. Efter att ha gått på gymnasiet, flyttade Laila till Stockholm för att följa sin dröm om att bli artist.

Under slutet av 1990-talet blev hon medlem i den svenska popgruppen ”Nobody’s Angel”. Gruppen släppte sitt debutalbum ”Nobody’s Angel” år 1996 och fick en hit med singeln ”I Can’t Help Myself”, vilket blev en av de mest spelade låtarna i Sverige under 1997. Efter att gruppen splittrades 1998 fortsatte Laila Bagge som soloartist.

År 1999 släppte Laila bagge sitt debutalbum ”Breathe”. Albumet innehöll singlarna ”All of Me” och ”Without You”, som båda blev stora hits i Sverige. Sedan dess har Bagge fortsatt att släppa flera album och singlar, både som soloartist och i samarbete med andra artister. Hennes mest framgångsrika album är ”Diamantvagen” som släpptes 2013.

Utöver sin karriär som artist är Laila Bagge också en erkänd musikproducent. Hon har producerat musik åt många framgångsrika artister i Sverige, inklusive Darin, Danny Saucedo, Molly Sandén och Alcazar. Bagge har även varit en av jurymedlemmarna i den svenska versionen av TV-programmet ”Idol” under flera säsonger, vilket har gjort henne till en välkänd personlighet inom svensk underhållning.

Laila Bagge har också varit öppen om sitt personliga liv och har delat med sig av sina erfarenheter av att vara gift med artisten och musikproducenten Anders Bagge, som hon träffade under tiden i ”Nobody’s Angel”. Paret gifte sig år 2002 och har tillsammans två barn. År 2010 meddelade paret att de skulle skiljas.

Bagge har också talat öppet om sin kamp mot bröstcancer. År 2008 diagnostiserades hon med sjukdomen och genomgick en operation för att ta bort tumören. Efter operationen fick Bagge kemoterapi och strålbehandling. Idag är hon friskförklarad och har blivit en förespråkare för bröstcancerforskning och tidig upptäckt.