Bakgrundsbil för recension
Artiklar

Kredit365 Lån

Hos Kredit365 kan du ansöka om mindre lån. I vår Kredit365 recension får du läsa om vilka lån som finns samt vilka villkor som gäller om du väljer att låna här. Tillgänglighet och service är några av de ledord kreditgivaren arbetar utifrån. Det innebär att du hos Kredit365 får snabba utbetalningar och hjälp när du behöver det. Läs vårt Kredit365 omdöme för att ta reda på om det här är en långivare som passar dig. 

Detta är Kredit365

Kredit365 ägare är Folkefinansgruppen. Företaget är aktivt både i Norge och i Sverige. Kredit365 står under tillsyn av Finansinspektionen. Därmed är de ett tryggt val för dig som behöver ansöka om ett lån. I Sverige finns ett Kredit365 kontor i Stockholm. 

Kredit365 är en långivare som arbetar aktivt med att erbjuda ansvarsfulla krediter. De värdesätter att vara tydlig kring vilka kostnader deras produkter kommer med. De anger inte enbart kostnader i procent, utan Kredit365 ger också tydliga priser i kronor. Det gör att man som kund väldigt snabbt ser vad slutpriset blir för att lyfta ett lån hos företaget.

Förutom att Kredit365 anger sina priser väldigt tydligt arbetar de även med ansvarsfullhet på andra sätt. Bland annat är de noga med att ställa krav på dem som tar lån. Det gör Kredit365 för att de ska vara säkra på att återbetalningsförmågan är tillräcklig. Det är viktigt för långivaren att deras kunder klarar av att betala tillbaka sina lån.

Dessa lånetjänster erbjuder Kredit365

Kredit365 erbjuder smslån med snabb utbetalning i spannet 2 000 till 5 000 kronor. Det här betyder att du med hjälp av Kredit365 kan betala för oväntade utgifter som du inte varit beredd på. Såväl när kylen går sönder eller när du behöver betala för ett akut tandläkarbesök kan du ansöka om ett lån. 

Eftersom lånet är ett snabblån behöver du aldrig informera om vad pengarna ska gå till. Det är däremot viktigt för Kredit365 att du inte lånar mer än du behöver. Företaget förespråkar att deras lån ska användas till att stå för plötsliga kostnader. De vill däremot inte att du som kund ska hamna i en lånefälla. Det är någonting väldigt positivt med Kredit365. På sin hemsida ger de tips på hur du kan sänka dina utgifter. Med det sagt är detta en seriös och pålitlig aktör att låna 5 000 kronor av. De har ditt bästa i fokus.

Krav för att kunna låna hos Kredit365

För att du ska kunna låna pengar hos Kredit365 måste du leva upp till ett par grundkrav. Du måste vara myndig för att kunna ansöka om ett lån. Du behöver också ha en deklarerad inkomst och du får inte ha några skulder hos Kronofogden. Dessa krav är vanliga och sådana som ställs hos i princip alla långivare.

När du gör en ansökan kommer Kredit365 göra en samlad bedömning av din ekonomi. Det är den information de hämtar in om dig som avgör om du får låna eller inte. Det finns inga krav på att du ska ha en fast anställning för att få ett lån. Du behöver inte ens ha ett jobb på heltid. Däremot måste du ha deklarerade inkomstuppgifter. Om du inte har det kommer Kredit365 inte heller kunna bevilja ett lån. 

Lånevillkor

Kredit365 har tydliga lånevillkor. Du kan ta del av dem i sin helhet på hemsidan. Innan du ansöker om ett lån ska du alltid läsa villkoren, det gäller oavsett vilken långivare du vänder dig till. Något som vi varit inne på tidigare och som är värt att lyfta igen är prissättningen. När du ansöker om ett lån hos Kredit365 kommer du redan innan ansökan veta vad lånet kommer kosta dig.

Om du ansöker om ett lån på 5 000 kronor och har en återbetalningstid på 30 dagar har du en nominell Kredit365 ränta på 39 %. Du kommer också betala en uppläggningsavgift på 350 kronor och en administrationsavgift på 45 kronor. Den effektiva räntan är 260 %. Allt detta sammantaget gör att du kommer betala tillbaka 5 555 kronor till Kredit365. 

Som kund hos Kredit365 har du rätt att få en sammanställning av din återbetalningsplan. Du kan begära att få en sådan när du har lyft ett lån. I återbetalningsplanen framgår när du ska betala och vad du ska betala. Om du inte följer betalningsplanen och får en betalningspåminnelse som du inte betalar kan ärendet drivas vidare från Kredit365 till inkasso.

Är lån utan UC möjligt?

När du ansöker om ett lån kommer Kredit365 inhämta en kreditupplysning på dig. De använder sig av ett par olika kreditupplysningsföretag, varav ett av dem är Bisnode. Du kan alltså använda Kredit365 utan UC. En fördel med det är att upplysningen inte kommer registreras hos UC. Det gör att ditt kreditbetyg hos UC inte påverkas av att du tar ett lån. 

Att ha för många upplysningar registrerade hos UC kan göra det svårare att få andra lån. Ofta om man ansöker om större lån är det just hos UC som upplysningen görs. Har du många små krediter är det svårare att få ett beviljat lån. Därför är det tacksamt att du hos Kredit365 kan ta lån utan UC. Ifall du inom några år planerar att ansöka om andra, större lån så kommer dina chanser inte påverkas av att du haft lån hos Kredit365.

Är lån med betalningsanmärkning möjligt?

Ibland kan det vara svårt att få ett lån om man har en betalningsanmärkning. Vissa kreditgivare väljer att inte låna ut till personer med en anmärkning. Det är ofta för att de då känner sig osäkra på om personen kommer kunna betala tillbaka lånet. Ett lån hos Kredit365 med betalningsanmärkning kan vara möjligt då de alltid gör en individuell bedömning av din ansökan. Om du har en betalningsanmärkning men vill låna fyller du i ansökan som vanligt. Bedömer de att din återbetalningsförmåga är tillräcklig behöver inte din betalningsanmärkning ligga dig i fatet. Kredit365 är mer intresserade av hur din förmåga ser ut framöver snarare än hur den varit tidigare. Det är ju trots allt det lån du tar nu som ska betalas tillbaka. 

Utbetalning av lån

Om du blir beviljad ett lån hos Kredit365 sker utbetalningen snabbt. Alla utbetalningar hanteras under företagets öppettider. En utbetalning hos Kredit365 kommer antingen samma dag eller dagen efter. När du får dina pengar beror på vilken tid under dygnet du har gjort din ansökan. 

Om du lämnar in en låneansökan en vardag innan klockan 13.00 görs utbetalningen samma dag, senast klockan 15.00. Den exakta tiden kan variera något beroende på vilken bank du har. Om du har Nordea som bank måste du göra ansökan innan klockan 10.30. Om du gör ansökan efter det klockslaget kommer pengarna istället betalas ut nästkommande bankdag.

Om du är ny kund hos Kredit365 gör du alltid din första ansökan på internet. Du ska då bekräfta din identitet med BankID. Om du är återkommande kund kan du också ansöka om ett lån via sms. Din ansökan behandlas likvärdigt oberoende av om du gör den via nätet eller sms. Utbetalningstiderna är därmed de samma om du gör din låneansökan via sms.

Återbetalning av lån

När du lyfter ett lån hos Kredit365 har du alltid minst 30 dagar på dig att betala tillbaka pengarna. Du kommer få en faktura hemskickad inom en vecka från att lånet har utbetalats. Vilket datum du ska betala tillbaka pengarna framkommer på fakturan.

Det går att få en förlängning av lånets löptid. Det har du som kund rätt att begära en gång per lån. Du kan då förlänga återbetalningstiden med 30 dagar. Du behöver betala en förlängningsavgift innan den ursprungliga förfallodagen för att detta ska vara möjligt. Missar du att betala en räkning i tid kommer du bli ålagd att betala dröjsmålsränta. Den ligger på 3 % per månad. 

Kontaktuppgifter

Öppettiderna hos Kredit365 är generösa. Det går att få kontakt med företaget alla dagar i veckan, även under helgdagar. Det är något positivt eftersom behovet av ett lån kan uppstå vilken veckodag som helst. Hemsidan är välstrukturerad och enkel att navigera på. Det finns en hel del nyttig information som är lätt att läsa sig till. 

Något vi upplever som extra positivt är att de allmänna villkoren är tydliga och enkelt skrivna. Det råder inga oklarheter om vad som gäller och vilka förpliktelser du som låntagare har. Det gör att kreditgivaren upplevs som trygg och seriös, något som ju också är viktigt för Kredit365 att vara. Det är extra skönt med en tydlig långivare när lånet gäller en mindre summa, som 5 000 kronor, då de oftast behövs när det är bråttom med pengar. Vårt samlade intryck av Kredit365 är därmed väldigt positivt. Det här är en långivare som kan hjälpa dig när du behöver det som allra mest. 

Kredit365 kontakt:

Telefon: 08 – 522 945 00

Adress: Folkefinans AS, Box 4285, 102 66 Stockholm

E-post: kundtjanst@kredit365.se

Kundservice: telefon och mail

Kredit365 öppettider: Vardagar 08.00–18.00, lördag och söndag 10.00–15.00

Organisationsnummer: 516404-7044

Kommentarer inaktiverade för Kredit365 Lån