Bakgrundsbil för recension
Artiklar

Brixo lån

Brixo är en konsumentkredit, med den har du alltid tillgång till en ekonomisk buffert. Brixo får ofta ett positivt omdöme av lånekunder (på till exempel Trustpilot) och av oberoende granskare. I denna Brixo recension kommer vi att redogöra för vad det är som kännetecknar Brixo lån och varför även vi tycker att detta är en långivare som har mycket att ge.

Detta är Brixo

Brixo drivs av Brixo AB som lånar ut pengar under följande varumärken: Brixo, Flexkontot, Merax samt Kontantfinans. En av anledningarna till att de arbetar med flera varumärken istället för ett är att det blir mer lättöverskådligt när varje lånetjänst beskrivs på en separat hemsida och har ett separat namn. Brixo AB grundades 2014 och har på relativt kort tid blivit en aktör att räkna med på den svenska lånemarknaden. Brixo kontrolleras av Finansinspektionen och det är tryggt och säkert att låna pengar genom dem.

Dessa lånetjänster erbjuder Brixo

Om du då och då har behov av att låna ett mindre belopp, som 5 000 kronor, är en Brixo konsumentkredit väldigt bra att ha. Med en sådan kan du låna pengar gång på gång så länge den totala summan inte överstiger ditt kredittak. Gränsen går vid 30 000 kronor. Om du ansöker om ett lägre kredittak från början kan du höja det vid ett senare tillfälle. Det går att göra om du skött alla dina tidigare återbetalningar enligt avtalet eller om du till exempel får en högre inkomst.

Beskedet om du blivit beviljad en Brixo kredit kommer snabbt. Räkna med att du får veta om du fått krediten inom 24 timmar efter det att du signerat ansökan. Det finns lån där du får besked ännu snabbare, men tänk på att detta handlar om en kredit. När du väl fått ett Brixo lån beviljat behöver du aldrig mer låna små belopp utan det är bara att utnyttja krediten genom att du loggar in på “Mina sidor” och begär att få göra ett uttag.

Krav för att kunna låna hos Brixo

För att du överhuvudtaget ska ha en chans att bli beviljad en kredit från Brixo krävs det att du uppfyller ett antal grundvillkor. Du ska vara myndig och ha en deklarerad årsinkomst på minst 150 000 kronor. Du ska vara folkbokförd i Sverige och ha ett svenskt personnummer. Du får inte ha ett skuldsaldo registrerat hos Kronofogden.

Lånevillkor

En Brixo konsumentkredit ska återbetalas med 5 % eller mer av återstående skuld. Minst 500 kronor i månaden dock. Återbetalningen görs via autogiro vilket är ett bekvämt alternativ för låntagare. Den nominella årsräntan på en Brixo kredit är 25,95 %, vilket är ganska bra med tanke på vad det är för typ av lån Brixo erbjuder. Inga avgifter tillkommer och det gör att den effektiva räntan är mycket konkurrenskraftig. Om du vill låna en mindre summa och värdesätter att lånet har så låg kostnad som möjligt är Brixo ett bra val.

En Brixo kredit som förfaller till betalning går till inkasso men du kan alltid prova att ta kontakt med kundtjänsten, ofta går det att hitta en lösning. Du kan också teckna försäkringen Brixo Kreditskydd som är en trygghet om du i framtiden skulle hamna i en situation som gör det svårt att betala tillbaka en kreditskuld.

Är lån utan UC möjligt?

Brixo erbjuder lån utan UC (tidigare Upplysningscentralen) vilket inte är så vanligt när det gäller konsumentkrediter. Det kreditupplysningsföretag som Brixo anlitar är Bisnode. Även de gör en gedigen kontroll av dina förutsättningar att betala tillbaka ett Brixo lån. Fördelen med ett lån utan UC är att själva kreditupplysningen inte påverkar din kreditvärdighet, jämfört med ett lån med UC där antal kreditupplysningar vägs in i ditt kreditbetyg. Bisnode sparar också information om kreditupplysningar, men bara i sitt eget system. De skickar inte vidare informationen till UC.

Är lån med betalningsanmärkning möjligt?

Du kan få en Brixo kredit trots att du har en betalningsanmärkning. Brixo gör en helhetsbedömning av din kreditvärdighet och då är eventuella betalningsanmärkningar bara en av de faktorer som spelar roll. Observera att Brixo har lite högre krav på inkomst än många andra långivare som erbjuder små lån och krediter.

Vår känsla är att Brixo tar sitt ansvar som långivare på stort allvar, trots att de alltså medger lån även med betalningsanmärkning. Hur många anmärkningar du får ha framgår inte. Brixo gör en helhetsbedömning där det viktiga är nuet och deras bedömning av din framtida betalningsförmåga, snarare än ditt förgångna.

Utbetalning av lån

Att ha en Brixo kredit innebär möjlighet till relativt snabb utbetalning av lån. Du behöver ju inte ansöka om ett nytt lån varje gång du behöver utnyttja krediten. Det är bara att logga in på ditt Brixo-konto och meddela hur mycket du vill låna. Själva utbetalningen tar sedan 1–2 bankdagar, beroende på när din ansökan inkommit. Behöver du pengar blixtsnabbt finns det bättre alternativ bland de långivare vi samarbetar med. Om du inte behöver pengar precis på en gång är det en prisvärd och användbar kredit som Brixo erbjuder.

Återbetalning av lån

När det gäller återbetalning på ett Brixo lån har du stora möjligheter att själv bestämma hur länge du vill ha lånet. Fördelen med att betala av ett lån snabbt är att du höjer låneutrymmet samtidigt som det är billigare att betala av lån snabbare. Du måste dock betala en minimisumma varje månad, hur hög den är beror på hur mycket du lånat. Vill du betala tillbaka hela krediten på en gång så har du möjlighet till det.

Kontaktuppgifter

Brixos kundtjänst är inte öppen på helger, och under vardagar kan de endast nås under förmiddagarna. Avdelningen med svar på vanliga frågor är dock ovanligt utförlig. Brixo erbjuder dessutom en ganska enkel och väl beprövad tjänst som vi inte tror att du behöver ställa särskilt många frågor om.

Telefon: 08 – 500 850 47
Adress: Brixo AB, Box 599, 114 11 Stockholm
E-post: info@brixo.se
Kundservice: Mail och telefon, Brixo kan även följas på Facebook
Brixo öppettider: Vardagar 9.00–12.00
Organisationsnummer (Brixo AB): 556978-9273