Bakgrundsbil för recension
Artiklar

Monetti lån

Monetti är en av de stora aktörerna på den svenska lånemarknaden. Allt från deras kredittjänster till den lättnavigerade hemsidan ger ett genomarbetat intryck. Monetti erbjuder vanliga snabblån på upp till 20 000 kronor och en kredit som de kallar Monetti Flexilån.

Ett Monetti lån är förmånligt om man ser till vad det kostar. Det finns alltså flera anledningar till att vårt Monetti omdöme, på det stora hela, är positivt. I denna Monetti recension kommer vi att gå igenom vad du kan förvänta dig om du väljer att bli låntagare hos Monetti på ett lån runt 5000 kr.

Detta är Monetti

Monettis ägare är Norska Folkefinans som sysslat med lån och krediter sedan 2006. Företaget har verksamhet i Norge, Sverige, Finland och Estland. Förutom Monetti driver de fler andra varumärken med kredittjänster som kompletterar Monetti eller vänder sig till andra målgrupper.

I Sverige står Monetti under tillsyn från Finansinspektionen och i Norge från Finanstilsynet. Svenska avdelningen av Monetti har kontor på Götgatan i Stockholm. Det här är en av de mest anlitade långivarna i Sverige när det gäller mindre lån utan säkerhet och förhållandevis kort återbetalningstid. Det är ett tryggt och beprövat val.

Dessa lånetjänster erbjuder Monetti

Monetti Flexilån ger dig en möjlighet till flexibla uttag och flexibel utbetalning upp till en förutbestämd kreditgräns. Högsta kreditgräns är 20 000 kronor. Så länge du har utrymme upp till kredittaket kan du låna hur många gånger du vill. Att ha ett Flexilån är som att ha tillgång till ett kreditkort och du behöver inte göra en ny ansökan varje gång du behöver pengar. Det är alltså en extra buffert som du alltid har tillgång till.

Ett Monetti lån är ett helt vanligt lån utan UC på upp till 20 000 kronor. Det lägsta belopp du kan låna är 2 000 kronor. Med dessa kredittjänster har Monetti mycket att erbjuda dig som vill låna ett mindre belopp.

Krav för att kunna låna hos Monetti

Grundkraven är de samma, oavsett om du tänker ansöka om en kredit eller om ett vanligt snabblån. Du ska vara myndig samt folkbokförd i Sverige, ha en deklarerad inkomst och vara utan skuldsaldo hos Kronofogden. Det är framförallt din inkomst som avgör hur mycket du kan låna eller hur stor kreditgräns du kan få. Monetti tittar också på din betalningshistorik hos Monetti. Är du en befintlig kund som alltid betalat ditt lån i tid så får du ett högre kreditbetyg än om du varit sen med återbetalningen av ett Monetti lån. Det är ett riktigt sympatiskt upplägg som premierar dig som tar lån på ett genomtänkt och ansvarsfullt sätt.

Du behöver BankID för att kunna verifiera en låneansökan hos Monetti och när du hanterar dina lån efter det att du blivit beviljad dem.

Lånevillkor

Monetti har samma ränta för alla, vilket gör att det går lätt att se hur mycket ett lån kommer att kosta. Du behöver alltså inte vänta på resultatet av en kreditprövning för att veta vad ett Monetti lån kommer att kosta dig. Den nominella årsräntan ligger på 39 %. Avgifterna som tillkommer är något lägre än hos många konkurrenter. Kreditgränsen för ett Monetti Flexilån kan höjas i efterhand, till maximalt 30 000 kronor. Monetti har ett eget inkassobolag vilket kan vara en fördel eftersom det inte är lika många inblandade parter om du skulle vara sen med att betala tillbaka en räkning.

Är lån utan UC möjligt?

Monetti lån utan UC är standard eftersom de använder sig av kreditupplysningsföretaget Bisnode. En fördel med det är att Bisnode inte skickar information om hur många kreditupplysningar du har till något annat bolag. På så vi sänker inte en kreditupplysning din kreditvärdighet på samma sätt som den kan göra om det är UC som gör upplysningen. Särskilt du som ofta lånar små belopp bör tänka på att antingen välja lån utan UC eller ansöka om lån via oss, då tas det bara en kreditupplysning oavsett hur många långivare som ger dig ett anbud.

Är lån med betalningsanmärkning möjligt?

Monetti kan bevilja ett lån med betalningsanmärkning. De bedömer om du har den återbetalningsförmåga som krävs i förhållande till det belopp du vill låna eller den kreditgräns du ansöker om. Betalningsanmärkningar sänker ditt kreditbetyg men om du har en fast inkomst som är tillräckligt hög och bara någon enstaka anmärkning så har du god chans att få ett lån hos Monetti.

Monetti är kända för att ha en hög beviljandegrad. Det är alltså en stor andel av alla som ansöker om ett Monetti lån som får låna. För att vara en långivare med den profilen ger ändå Monetti intryck av att ta ansvar snarare än att låna ut för lättvindigt. Man ska dock vara medveten om att långivare som ställer högre krav ibland kan ge bättre ränta, eftersom de inte behöver kompensera för ökad risk på samma sätt.

Utbetalning av lån

Hur snabbt en Monetti utbetalning görs beror på vilken bank du har. Monetti gör en överföring samma dag som ditt lån blivit beviljat om du ansökt om pengar innan klockan ett. Om din ansökan kommer in senare kan du räkna med att ha pengarna på ditt konto nästa bankdag. Monetti gör inga utbetalningar på kvällar eller helger.

Återbetalning av lån

Beroende på hur stort Monetti lån du tagit betalar du tillbaka ett visst minimibelopp varje månad. Vill du betala tillbaka mer så kan du naturligtvis göra det.

Kontaktuppgifter

Monetti erbjuder kundservice alla dagar i veckan. Det är inte så många av deras konkurrenter som kan matcha det. Monetti har också mycket information på hemsidan och väl fungerande kredittjänster som du kanske inte behöver ställa så mycket frågor om.


Telefon: 08 – 588 581 00
Adress: Folkefinans AS Norge Filial Sverige, Götgatan 78, Box 4285, 102 66 Stockholm
E-post: info@monetti.se
Kundservice: Mail och telefon
Monetti öppettider: Vardagar 08.00–18.00, lördag, söndagar samt helgdagar 10.00–15.00
Organisationsnummer: 516404-7044