Bakgrundsbil för recension
Artiklar

Smspengar lån

Ibland kan ett litet lån göra stor skillnad. En anledning till att vårt omdöme om Smspengar är positivt är att de erbjuder lån på så lite som 1 000 kronor. Det kan vara mer än nog för att lösa ett problem eller utnyttja en möjlighet, några dagar innan löning. I denna Smspengar recension kommer vi att berätta om hur Smspengar lån fungerar och vad det är som gör att Smspengar skiljer sig från andra svenska långivare när du skall låna 5000 kr.

Detta är Smspengar

Smspengars ägare är GF Money Consumer Finance som är en stor finsk koncern med många lyckade satsningar inom finansteknologi bakom sig. I Sverige har de, under olika varumärken, varit verksamma sedan 2007. Smspengar står under Finansinspektionens tillsyn vilket innebär att du kan låna pengar under trygga former. Företaget har sitt svenska kontor i Uppsala, men de har också verksamhet i Finland och Danmark. I Finland är verksamheten bredare än här i Sverige, där de endast erbjuder små lån och konsumentkrediter. Inom detta är dock Smspengar en stor aktör som de flesta låntagare är mycket nöjda med. Det kan man se hos flera oberoende jämförelsetjänster.

Dessa lånetjänster erbjuder Smspengar

Smspengar är experter på smålån från 1 000 kronor och upp till 30 000 kronor. De flesta som vänder sig till Smspengar har dock behov av en ganska liten summa pengar som kan betalas ut direkt. Den kredittjänst som Smspengar erbjuder är en kontokredit. En kredit är mycket praktisk såtillvida att du alltid har möjlighet att låna upp till ditt kredittak och få pengarna insatta på valfritt konto. Du behöver alltså inte ansöka om ett nytt lån när du väl har blivit beviljad krediten, utan det är bara att utnyttja den så många gånger du vill.

Smspengar är ovanliga i och med att du kan ha en så låg kredit som 1 000 kronor. Att ha en låg kredit kan vara en trygghet. Det innebär att du inte kan spendera en massa pengar, bara för att du har en kredit. Du har möjlighet att höja din kreditgräns vid ett senare tillfälle om du skött dina återbetalningar och höjt ditt kreditbetyg.

Återbetalningsvillkoren för en kredit från Smspengar är flexibla och det ger dig stor kontroll över dina månadsutgifter. Smspengar erbjuder även ett utgiftsskydd, alltså en försäkring som gör att du kan betala ditt lån om du skulle bli av med ditt jobb eller bli sjukskriven.

Krav för att kunna låna hos Smspengar

Grundkraven är att du måste vara mellan 18 och 72 år gammal och ha varit folkbokförd i Sverige de senaste två åren. Du måste också ha en fast inkomst varje månad som syns i din senaste deklaration. Hur hög inkomsten måste vara specificeras inte, men du kan räkna med att kraven är betydligt högre för en kreditgräns på 30 000 än om du bara vill kunna utnyttja en kredit på upp till 1 000 kronor. Smspengar har lite högre krav på sina låntagare än vad flera konkurrenter har. Det tyder på att de tar sitt ansvar och inte lånar ut till personer som kan få svårt att hantera en kredit. Om du har en normal ekonomi kommer du dock att bli beviljad en konsumentkredit från Smspengar. Det här är trots allt en långivare som har en hög beviljandegrad.

Lånevillkor

Smspengars ränta är 39,8 % (nominell årsränta). De avgifter som tillkommer är en uppläggningsavgift på 280 kronor, aviseringsavgift på 45 kronor per månad och en avgift på 95 kronor varje gång du utnyttjar en kredit. Den effektiva räntan blir högre ju mindre du lånar eftersom avgifterna då utgör en större del av den totala kostnaden för lånet. Smspengar konkurrerar inte i första hand genom att vara absolut billigast utan snarare genom att de erbjuder en snabb och smidig tjänst som dessutom är väldigt flexibel.

Ett lån från Smspengar går till inkasso om det inte betalas i tid. Utebliven betalning kan leda till att krediten sägs upp och att du måste betala hela din innevarande skuld på en gång.

Är lån utan UC möjligt?

Du kan ansöka om ett lån från Smspengar utan UC, de använder kreditupplysningsföretaget Creditsafe när din ansökan behandlas. Det betyder att det inte sparas någon information om att det tagits en kreditupplysning. Många kreditupplysningar kan, om det är UC (tidigare Upplysningscentralen) som gör dem, sänka ditt kreditbetyg. Det är tråkigt och onödigt, särskilt om du bara lånar omkring 5 000 kronor och sedan betalar tillbaka i tid. Smspengar är inte ensamma om att välja bort UC, just på grund av detta.

Är lån med betalningsanmärkning möjligt?

Smspengar kan inte bevilja en kredit om du har betalningsanmärkningar. Det är inget konstigt med det utan rimligt när det gäller en kredit som ger dig möjlighet att låna små belopp så många gånger du vill. Med hjälp av vår förmedlingstjänst kan du få kontakt med andra långivare som medger lån även om det finns betalningsanmärkningar med i bilden.

Utbetalning av lån

En Smspengar utbetalning görs som direktbetalning till de flesta svenska banker. Det innebär att du har dina pengar mycket snabbt. Första utbetalningen sker efter det att din ansökan godkänts. Alla ansökningar behandlas manuellt under Smspengars öppettider.

Återbetalning av lån

Återbetalningen av ett lån från Smspengar är flexibel. Du väljer själv hur lång återbetalningstiden ska vara så länge du betalar ett minimibelopp varje månad. Hur högt det beloppet är beror på storleken på ditt lån. Du har rätt till två betalningsfria månader om året ifall du sköter dina återbetalningar enligt villkoren. Det är en av fördelarna med Smspengar eftersom det inte är så många som kan matcha dem på den punkten. Enligt standardavtalet görs återbetalningar via autogiro, vilket är väldigt bekvämt för dig som låntagare.

Kontaktuppgifter

Smspengar är en tillgänglig långivare som det är lätt att komma i kontakt med. Även deras hemsida innehåller mycket information.

Telefon: 018 – 71 00 02
Adress: GF Money Consumer Finance, Östra ågatan 31, 753 22 Uppsala
E-post: info@smspengar.nu
Kundservice: Mail, chatt och telefon
Smspengar öppettider: Helgfria vardagar 8.00–18.00, helger 10.00–14.00
Organisationsnummer (GF Money): 556876-2578

Kommentarer inaktiverade för Smspengar lån