Bakgrundsbil för recension
Artiklar

ViaConto lån

ViaConto är en långivare som ger dig en chans att få ett lån, även när många andra säger nej. ViaConto brukar få bra omdöme av sina användare, och även vi är positiva i denna ViaConto recension. En stor del av de krediter som ViaConto ger ut gäller små belopp. Det är perfekt om du behöver låna 5 000 kronor för att komma iväg på en sista minuten-resa eller om du börjar få problem med bilen och inte vill vänta till nästa löning med att fixa det.

Detta är ViaConto

ViaConto är ett ganska nytt varumärke på den svenska marknaden. ViaContos ägare, VIA SMS Group, är dock en koncern baserad i Lettland med lång erfarenhet av att erbjuda kredittjänster runt om i Europa. De har gjort detta sedan 2008.

ViaConto har kontor i Stockholm och står under Finansinspektionens tillsyn. Det innebär att de följer den lagstiftning som finns för att skapa trygghet för låntagare i Sverige. Man ska dock vara medveten om att ViaConto sysslar med högkostnadskrediter. Den effektiva räntan kan alltså vara ganska hög när du lånar ett mindre belopp en kortare tid. Ibland kan dock ett litet lån där man får pengarna direkt skapa ett stort värde!

Tittar man på den oberoende jämförelsetjänsten Trustpilot så ligger ViaConto mycket högt i betyg.

Dessa lånetjänster erbjuder ViaConto

ViaConto erbjuder en flexibel lånekredit som gör att du kan låna hur mycket du vill och hur många gånger du vill så länge den totala lånesumman inte är högre än det kredittak du har blivit beviljad. Taket kan ligga på allt från 1 000 kronor till 20 000 kronor.

För att få möjlighet att ha lån på 20 000 kronor behöver du dock ha varit kund hos ViaConto ett tag och skött alla dina tidigare återbetalningar enligt avtalsvillkoret. För många är en kredit på några tusen allt som behövs för en ökad trygghet i vardagen. Det är en extra buffert som du alltid har tillgång till.

Krav för att kunna låna hos ViaConto

För att kunna bli beviljad ett lån hos ViaConto måste du ha fyllt 18 och ha varit folkbokförd i Sverige i minst 2 år. Du kan inte vara satt under förvaltarskap eller ha en skyddad identitet. Du måste också ha ett konto i en svensk bank och en mobiltelefon. Du måste ha skött eventuella tidigare lån från ViaConto och du behöver ha en taxerad inkomst.

Hur hög inkomst du behöver ha specificeras inte utan det görs en bedömning av din inkomst i förhållande till det kredittak du begärt. Vill du ha en större kredit behöver du naturligtvis ha en högre inkomst än om du bara vill kunna låna ett par tusen kronor då och då. Under vissa förutsättningar kan även du som är student eller du som har ett jobb men ännu ingen deklarerad inkomst bli beviljad ett lån från ViaConto.

På det stora hela är kraven ViaConto ställer inte de tuffaste på marknaden, och de är kända för att bevilja de flesta ansökningar de får in. För många som har svårt att få ett lån någon annanstans är ViaConto därför ett bra alternativ.

Lånevillkor

ViaContos ränta ligger på 39,5 % (nominell årsränta). Hur hög den effektiva räntan blir beror bland annat på hur lång återbetalningstid ett lån har och hur stort belopp det gäller. ViaConto tar ut en avgift vid fakturering. En administrativ avgift som ska betalas varje månad läggs också till. ViaConto har inte den lägsta effektiva räntan på den svenska marknaden men den är konkurrenskraftig, sett till hur deras kredittjänst fungerar och vad de har för målgrupp.

Är lån utan UC möjligt?

ViaConto har lån utan UC. Det kreditupplysningsföretag de använder sig av istället är Creditsafe. Det betyder att det inte sparas någon information om antalet kreditupplysningar som begärts in om dig. Antalet upplysningar säger sällan något om din återbetalningsförmåga men kan ändå ligga dig i fatet om det är UC (tidigare Upplysningscentralen) som gör kreditupplysningen. När du ansöker om ett lån via en jämförelsetjänst är det dock inget problem om det är UC som gör kontrollen eftersom det bara handlar om en kreditupplysning, oavsett hur många anbud du får in.

Är lån med betalningsanmärkning möjligt?

Du kan få ett ViaConto lån även om du har en betalningsanmärkning. Du får dock inte ha fler än två betalningsanmärkningar och de får inte vara nyare än två år. Det är ett ganska rimligt ställt krav som visar att ViaConto vill ge många en chans att få ett lån när de behöver det. De ser till aktuell återbetalningsförmåga och din framtida ekonomi snarare än till gamla plumpar i protokollet. För dig som har en eller två gamla betalningsanmärkningar och en i övrigt ordnad ekonomi är ViaConto en av de långivare som har de bästa villkoren i Sverige.

Utbetalning av lån

ViaConto betalar ut lån samma dag som en ansökan blivit beviljad. Exakt hur lång tid det tar innan du sedan har pengarna på ditt konto beror på i vilken bank du har kontot. Har du konto hos Nordea kan ViaConto erbjuda direktbetalning och då har du pengarna inom 15 minuter. En ViaConto utbetalning kan genomföras även på helger.

Återbetalning av lån

Så länge du betalar ett minimibelopp varje månad bestämmer du själv hur lång återbetalningstid du ska ha på ett lån från ViaConto. Du kan alltid välja att betala hela summan när du vill och på så sätt sänka kostnaden för ditt lån. ViaConto använder ett externt inkassobolag om ett lån förfaller till betalning.

Kontaktuppgifter

ViaConto har en väl utbyggd kundservice och du kan kontakta dem på det sätt som passar dig bäst. ViaContos kredittjänst beskrivs som lättanvänd av företagets kunder och det är tydligt att den bygger på lång erfarenhet av lån och krediter online.

Telefon: 0757575043 eller 0757575023
Adress: ViaConto Sweden AB, Holländargatan 27, 113 59 Stockholm, Sverige
E-post: info@viaconto.se
Kundservice: Mail, chatt och telefon
ViaConto öppettider: Vardagar 08.30–17.00, lördagar 10.00–16.00
Organisationsnummer (ViaConto Sweden AB): 556819-6041

Kommentarer inaktiverade för ViaConto lån