Bakgrundsbil för recension
Artiklar

Loanstep lån

Ett Loanstep lån fungerar lite annorlunda än när du lånar pengar av en vanlig bank. Loanstep brukar få goda omdömen för sin affärsidé, som går ut på att föra samman låntagare med människor som vill investera i lån, genom att låna ut.

De sysslar alltså med så kallade P2P-lån där det är privatpersoner som lånar ut pengar till dig via en plattform som är säker för både långivare och låntagare. Loanstep tar ut en avgift för att tillhandahålla plattformen.

I denna Loanstep recension kommer vi att förklara hur detta fungerar och varför det är ett bra alternativ för många som behöver låna ett mindre belopp som 5000 kr, och som kan betala tillbaka snabbt.

Detta är Loanstep

P2P inom lån är en relativt ny företeelse. Det är tack vare utvecklingen inom finansteknologi som detta blivit möjligt, då säkra lösningar tagits fram. Loanstep har utvecklat en egen plattform där låntagare kan låna ut pengar på ett mycket enkelt sätt, till vem som helst som har ett tillräckligt högt kreditbetyg utifrån Loansteps bedömning.

Loansteps ägare är SBL Finans AB, som är ett registrerat konsumentkreditinstitut med tillstånd från Finansinspektionen. SBL Finans AB hette tidigare Savelend och registerades 2013. Loanstep har kontor i Stockholm och är i första hand verksamt på den svenska marknaden. De är en av de största aktörerna på den snabbt växande marknaden för P2P-lån.

Dessa lånetjänster erbjuder Loanstep

Loanstep erbjuder snabblån utan säkerhet på 3 000–25 000 kronor. Även om konceptet kan vara krångligt att förstå när man hör talas om det för första gången, så är det inte svårare att ansöka om ett lån via Loanstep, än att vända sig till en traditionell bank. Snarare tvärtom! Hos Loanstep handlar allt om att du ska kunna låna pengar enkelt och smidigt. Den primära målgruppen är personer som behöver pengar efter att något oförutsett inträffat och som planerar att betala tillbaka lånet direkt. Loanstep är kända för att erbjuda lån med riktigt låg effektiv ränta, så länge de betalas tillbaka snabbt.

Loanstep har en “Låneskola” på sin hemsida och vill verka för sundare ekonomi i svenska hushåll. Deras devis är att vara “det första steget mot en bättre ekonomi”, och inte en del av problemet. Något som högkostnadskrediter annars riskerar att vara om man lånar mycket till något helt onödigt.

Krav för att kunna låna hos Loanstep

Du behöver ha fyllt 18 år och ha en inkomst på minst 150 000 kronor om året för att kunna bli beviljad ett lån från Loanstep. Det är alltså ett relativt högt inkomstkrav. Loanstep är ändå kända för att ha en väldigt hög beviljandegrad och deras lån är en chans för många som inte kan låna pengar av andra långivare. Uppfyller du inkomstkravet har du väldigt goda möjligheter att få ett lån genom Loanstep.

Lånevillkor

Loanstep lån har en uppläggningsavgift men är sedan räntefria i 14 dagar. När det gäller lån med riktigt kort löptid har Loanstep förmodligen bäst villkor på den svenska marknaden just nu. Om du däremot behöver låna pengar under en längre period så blir Loansteps ränta högre än på de lån som många av deras konkurrenter kan erbjuda. Loanstep är ofta det perfekta alternativet om du åker på en oförutsedd utgift tio dagar innan löning. Då vet du ju att du kommer att få pengar innan räntan stiger.

Återbetalning sker via autogiro vilket är smidigt för dig som låntagare. Även om du lånar av en privatperson så går ett Loanstep lån som förfallit till betalning till inkasso. Det inkassobolag som Loanstep använder sig av är Alektum Group.

Är lån utan UC möjligt?

Du kan få ett lån från Loanstep utan UC, de anlitar istället kreditupplysningsföretaget Bisnode. Just när det gäller långivare som är inriktade på små lån är det en klar fördel att lånen är utan UC. Att ha möjlighet att ta mindre lån då och då kan vara ett viktigt ekonomiskt instrument i vissa hushåll. Men tas det kreditupplysningar av UC kan det innebära att ens kreditbetyg sänks, även om man betalat tillbaka alla lån enligt avtalsvillkoren.

Är lån med betalningsanmärkning möjligt?

Hos Loanstep kan du låna pengar med betalningsanmärkning. Här gör man en helhetsbedömning där eventuella betalningsanmärkningar sänker ditt kreditbetyg men utan att vara ett absolut hinder för att du ska få ett lån. Hur många betalningsanmärkningar du har och hur gamla de är har betydelse för din kreditvärdighet. Betalningsanmärkningar som är nyare än 12 månader ligger dig mer i fatet än om de är äldre. Hög inkomst kan kompensera för betalningsanmärkningar hos Loanstep i ganska hög grad.

Utbetalning av lån

Du ansöker om lån med vanligt BankID och får besked om lånet blivit beviljat på en gång. En Loanstep utbetalning görs vanligtvis samma bankdag. Om du ansöker om ett lån innan klockan 12.00 på en vardag kan du räkna med att ha pengarna på ditt konto innan klockan 17.00 samma dag. I och med det får man klassa Loanstep som snabba när det kommer till utbetalningar. Det finns dock långivare som faktiskt är ännu snabbare och som kan erbjuda utbetalningar även på helger och kvällar.

Återbetalning av lån

Du väljer inte själv återbetalningstid på ett lån från Loanstep utan den är baserad på hur stort lånet är. Du kan dock alltid lösa ett lån i förtid om du skulle få möjlighet att göra det. Du kan också, mot en extra kostnad, förlänga ett lån flera gånger.

Kontaktuppgifter

Loanstep är lätta att komma i kontakt med och brukar få beröm för sin kundsupport. Den har normala öppettider och du kan nå dem på flera olika sätt. Chatt är den snabbaste kontaktvägen. Hemsidan har mycket information men det går snabbare att kontakta supporten än att själv söka svar på en fråga.

Telefon: 026 – 222 28 38
Adress: Loanstep, Kammakargatan 7, 111 40 Stockholm
E-post: info@loanstep.se
Kundservice: Mail, telefon och chatt
Loanstep öppettider: Vardagar 09.00–12.00 samt 13.00–16.00
Organisationsnummer (SBL Finans AB): 556933-0961

Kommentarer inaktiverade för Loanstep lån