Bakgrundsbil för recension
Artiklar

Cashbuddy lån

Ett Cashbuddy lån kan du få även när andra långivare menar att din kreditvärdighet är för låg. I vår recension av Cashbuddy kan du läsa om vilka lånetjänster de erbjuder och ta del av vårt omdöme som har fokus på dig som vill ha lån på 5000 kr eller mindre.

Detta är Cashbuddy

Cashbuddy ägs av JMS Capital AB som är baserat i Varberg, där företaget fortfarande har sitt huvudkontor. Sedan 2006 har dem bedrivit verksamhet inom utlåning, framförallt på den svenska och finska marknaden.

Cashbuddy är känt för att ha tydliga villkor, ganska snabba utbetalningar och smidig handläggning av snabblån. De har inte lägst ränta i branschen, men för många som behöver låna pengar snabbt finns det annat som faktiskt är viktigare än vad lånet kommer att kosta. Cash buddy är framgångsrika i sin nisch och får i regel höga betyg av sina kunder hos oberoende jämförelsetjänster. Cashbuddy betyder “lånekompis” och detta är en långivare som alltid vill finnas till hands när du behöver pengar.

Dessa lånetjänster erbjuder Cashbuddy

Cashbuddy erbjuder privatlån utan säkerhet på 5 000–25 000 kronor. I det segmentet är de en av de stora aktörerna i Sverige. Den övre gränsen kan höjas till 45 000 kronor om du varit kund ett tag och betalat dina tidigare lån hos dem enligt avtalsvillkoren. Återbetalningstiden är upp till fem år, men du kan lösa lånet när du vill utan att det tillkommer straffavgifter.

Cashbuddy brukar får beröm för hur enkelt det är att göra olika ärenden och kontrollera sina lån efter att man loggat in på “Mina sidor”. De har helt enkelt en lättanvänd tjänst där allt känns tydligt. Med deras välgjorda app kan du sköta dina lån oavsett vad du har för enhet. Ett lån kan betalas tillbaka med autogiro om du vill göra det smidigt för dig och inte riskera att missa en återbetalning. Har du behov av en betalningsfri månad så kan det finnas möjlighet till det hos Cashbuddy.

Krav för att kunna låna hos Cashbuddy

Här är de grundkrav du måste uppfylla för att överhuvudtaget ha en chans att kunna få ett Cashbuddy lån:

  • Du måste vara 20 år, alternativt fylla 20 under året du gör en ansökan
  • Du får inte ha ett skuldsaldo hos Kronofogden
  • Du måste ha en inkomst från tjänst, a-kassa, pension eller näringsverksamhet
  • Du ska vara folkbokförd i Sverige och ha ett svenskt personnummer
  • Du får inte vara försatt i konkurs, ha skuldsanering eller stå under förvaltning

Till skillnad från hos vissa andra långivare kan du alltså inte låna med studiemedel. I övrigt är grundkraven relativt lågt satta.

Lånevillkor

Cashbuddy upper 29,4 % som deras effektiva ränta. Månadskostnaden är fast och du betalar samma belopp under hela lånets löptid. Det ger dig god ekonomisk överblick. Om du ansöker om ett lån från Cash buddy ska låneansökan verifieras med BankID. Beskedet om du har blivit beviljad lånet kommer direkt på skärmen.

Cash buddy har ingen uppläggningsavgift för sina lån och tar heller inte ut någon avgift för att skicka ut avier. Om ett Cashbuddy lån går till inkasso läggs det dock på en påminnelseavgift. Om du har behov av det kan du öka ett befintligt Cashbuddy lån, så länge det sammanlagda beloppet inte överskrider vad du maximalt kan låna. På så vis fungerar ett Cashbuddy lån lite som en konsumentkredit. Den flexibiliteten är en av Cashbuddys styrkor.

Är lån utan UC möjligt?

Cashbuddy anlitar UC när de gör en kreditprövning. Vissa tycker att det är negativt eftersom UC (tidigare Upplysningscentralen) sparar information om hur många kreditprövningar som gjorts på dig. Men just eftersom de ställer lägre krav än vad många andra gör är det rimligt att de bygger sitt lånebesked på en gedigen prövning, då är UC ett bra val. Om du väljer bort CB för att de inte ger lån utan UC, så samarbetar vi med andra långivare som kan tillmötesgå dig på den punkten.

Är lån med betalningsanmärkning möjligt?

Det är inga problem att få ett lån hos Cash buddy med betalningsanmärkning. De har som devis att det är viktigare att du kommer att kunna betala tillbaka ditt lån i framtiden än hur din ekonomiska situation har sett ut tidigare. Cashbuddy specificerar inte hur många betalningsanmärkningar du får ha eller hur gamla de kan vara. De gör en samlad bedömning där en bra inkomst kan kompensera för både en och två anmärkningar.

Om din låneansökan hos Cashbuddy inte beviljas beror det vanligtvis på att du har en obetald skuld hos Kronofogden eller på att din inkomst bedöms vara för låg i förhållande till beloppet du ansökt om att få låna.

Utbetalning av lån

Cashbuddy är ett bra val om du behöver få en utbetalning snabbt men det finns aktörer som gjort det till sin grej att erbjuda ännu snabbare utbetalningar. Ditt bankkonto måste vara godkänt för autogirobetalning. Cashbuddy uppger att det tar upp till två dagar innan ett lån betalas ut. Cashbuddy gör inga utbetalningar på helger utan du behöver viss framförhållning om du vill kunna använda pengarna till något särskilt.

Återbetalning av lån

När du ansöker om ett lån hos Cashbuddy väljer du en återbetalningstid på 1–5 år. Det gäller oavsett om du bara behöver 5 000 kronor eller om du vill låna 25 000 kronor. Som vanligt så blir det billigare att betala tillbaka ett lån så fort som möjligt, även om det blir en mer kännbar månadskostnad. Du kan betala tillbaka hela eller delar av lånet i förtid om dina ekonomiska förutsättningar skulle förändras.

Kontaktuppgifter

Det enklaste sättet att ta kontakt med Cash buddy, om du är kund hos dem, är att logga in och kontakta dem genom appen. Cash buddy har också en välstrukturerad hemsida med tydliga svar på de vanligaste frågorna. De erbjuder inte support via chatt utan det är bäst att ringa om du behöver hjälp snabbt.

Telefon: 0340 – 62 77 40
Adress: Cashbuddy AB – Box 1061 – 432 14 Varberg
E-post: info@cashbuddy.se
Kundservice: e-post eller telefon
Cashbuddy öppettider: Vardagar 8.00–17.00
Organisationsnummer: 556686-9938

Kommentarer inaktiverade för Cashbuddy lån