Bakgrundsbil för recension
Artiklar

EverydayPlus lån

Ett EverydayPlus lån är alltid snabbt tillgängligt för dig med en konsumentkredit från företaget. Detta är inte en av de största aktörerna på den svenska marknaden men deras kredittjänster håller hög kvalitet och växer snabbt i popularitet. EverydayPlus får ofta goda omdömen av deras kunder. Här i vår EverydayPlus recension kommer du att få all information du behöver om deras lån. Är du intresserad av en digital kredit som är lätt att använda har Everyday+ vad du letar efter.

Detta är EverydayPlus

EverydayPlus ägare är OPR-Finance AB, ett svenskt kreditinstitut som är registrerat hos Finansinspektionen. OPR-Finance AB ägs i sin tur av OPR-Finance Oy, med säte i Helsingfors. De har erbjudit kredittjänster på flera marknader sedan 2005. EverydayPlus har funnits sedan 2014 och har kontor i Stockholm. Efter ett uppehåll genomfördes en återlansering 2020 och EverydayPlus är idag en uppskattad kredit med 25 000 nöjda användare.

Everyday+ säger sig verka för ansvarsfull långivning enligt god affärssed och vi uppfattar det som att de lyckas mycket bra med detta.

Dessa lånetjänster erbjuder EverydayPlus

Everyday+ erbjuder en kredit som innebär att du kan ha flera smålån samtidigt, eller ett större på upp till 25 000 kronor. I takt med att du betalar tillbaka på dina lån får du nytt utrymme att låna igen. Tanken är att det ska fungera som att ha ett kreditkort, förutom att du slipper bära omkring på själva kortet. Den lägsta kreditgränsen du kan ha är 1 000 kronor. Det gör detta till en tjänst som kan kopplas till barnens bankkonton vid behov. Även du som vet med dig att du inte bör ha tillgång till en stor ekonomisk buffert kan med Everyday+ ha tillgång till en mer lagom nivå. Efter att ha varit kund hos EverydayPlus i sex månader kan du ansöka om att få höja din kreditgräns. Krediten är gratis så länge du inte har ett aktivt lån och återbetalningen är flexibel.

EverydayPlus erbjuder även en företagskredit som fungerar ungefär som deras konsumentkredit med den skillnaden att du kan ha ett kredittak på upp till hela 200 000 kronor.

Krav för att kunna låna hos EverydayPlus

För att du ska kunna bli beviljad en EverydayPlus kredit behöver du ha fyllt 20 år, vara folkbokförd i Sverige och ha en deklarerad svensk inkomst på minst 120 000 kronor. Du får inte ha några ärenden hos Kronofogden och du behöver även ha ett konto i en svensk bank samt en personlig e-postadress, BankID och ett mobilnummer. Detta är krav som är något hårdare än dem du kan finna hos andra långivare. Det innebär att EverydayPlus kan ligga bättre i pris än långivare som kalkylerar med en högre risk i och med att de lånar ut till personer med lägre kreditbetyg. Det ska dock sägas att det är lättare att få ett lån från EverydayPlus än från exempelvis en vanlig bank.

Lånevillkor

EverydayPlus ränta ligger på 3,25 % vilket ger en nominell årsränta på 39 %. Till det tillkommer en uttagsavgift på 50 kronor varje gång du använder krediten, en uppläggningsavgift på 395 kronor i samband med din ansökan och en administrativ avgift i samband med fakturering på 39 kronor. Ett EverydayPlus lån som inte betalas i tid går till inkasso. Det lönar sig alltid att ta kontakt med kundtjänsten om du känner att du har svårt att betala en månad istället för att strunta i fakturan.

Är lån utan UC möjligt?

En EverydayPlus kredit är utan UC. De tar istället hjälp av kreditupplysningsföretaget Bisnode för att fastställa din kreditvärdighet. Kreditkontrollen är lika noggrann som om det hade varit UC (tidigare Upplysningscentralen) som gjort den. Skillnaden är framförallt den att Bisnode inte fäster samma vikt vid hur många kreditupplysningar som har begärts in om dig. De skickar heller inte vidare information om detta till UC, som kan sänka ditt kreditbetyg om du har många förfrågningar. Beskedet om du blir beviljad ett lån kommer direkt, en kreditprövning är automatiserad.

Är lån med betalningsanmärkning möjligt?

EverydayPlus medger inga lån med betalningsanmärkning. Det gäller även om du har en äldre anmärkning som är på väg att försvinna. När det gäller krediter är det vanligt att långivare gör den bedömningen att du måste vara fri från betalningsanmärkningar för att bli beviljad krediten. Använder du vår jämförelsetjänst kan du hitta andra aktörer som är villiga att medge ett lån trots betalningsanmärkningar. Då krävs det att din inkomst är tillräckligt hög för att kompensera för anmärkningen.

Utbetalning av lån

Du använder BankID för att signera din ansökan om en kredit hos Everyday+. För att göra ett uttag behöver du sedan bara skicka ett sms från det telefonnummer du uppgivit. EverydayPlus utbetalning görs då direkt. Om du begär ett uttag innan klockan 13.30 får du in pengarna på ditt bankkonto senast klockan 18.00 samma dag. Har du Nordea registreras uttaget på ditt konto inom 15 minuter. EverydayPlus erbjuder alltså väldigt snabba uttag – även jämfört med flera andra specialister på smålån. Har du en kredit som du använder då och då kommer det förr eller senare att uppstå en situation där det är avgörande att få pengar snabbt. Då är en EverydayPlus kredit perfekt.

Återbetalning av lån

Så länge du betalar ett minimibelopp varje månad bestämmer du själv vilken återbetalningstid ett EverydayPlus lån ska ha. Minimibeloppet ska vara 4 % av den totala skulden eller minst 200 kronor. Ränta samt avgifter tillkommer. Om du vill slutbetala hela din skuld på en gång så är det inga problem utan då kontaktar du kundtjänst som hjälper dig med det.

Kontaktuppgifter

Everyday+ får ett stort plus för sina generösa öppettider. Det är tack vare öppettiderna du får så snabb tillgång till pengar. Hemsidan är väldigt lättnavigerad med tydlig information om det mesta. Det är med andra ord inte ens säkert att du behöver vända dig till supportavdelningen särskilt ofta.

Telefon: 08 – 225 115 eller 08 – 501 00 654 vid kravärenden
Adress: OPR-Finance AB, Kungsbroplan 1, 112 27 Stockholm
E-post: kundservice@everydayplus.se
Kundservice: Mail eller telefon, EverydayPlus har också stor närvaro i sociala medier som Facebook
EverydayPlus öppettider: Vardagar 08.00–19.00, helger 10.00–14.00
Organisationsnummer (OPR Finans AB): 556707-7044

Kommentarer inaktiverade för EverydayPlus lån