Bakgrundsbil för recension
Artiklar

Mobillån lån

Mobillån erbjuder lån via en snabb och lättanvänd kredittjänst. Läs vår mobillån recension om du vill veta mer om vad som är karaktäristiskt för Mobillån som varumärke och deras sätt att låna pengar online. Om vi ska ge ett kort Mobillån omdöme redan här i inledningen så är det att de erbjuder en mycket flexibel tjänst som är användbar för många. Mobillåns kontokredit kan du använda till vad du vill. Hur mycket du ska låna och hur snabbt du ska betala tillbaka väljer du själv.

Detta är Mobillån

Mobillåns ägare är Tryggkredit Stockholm AB, ett svenskt konsumentkreditinstitut som givit ut fler än 80 000 kontokrediter och privatlån sedan de startade upp verksamheten 2011. Kreditgivningen bedrivs under Finansinspektionens tillsyn. Mobillån har utvecklat en app som gör det mycket enkelt att hantera sina lån och utnyttja krediter. Mobillån ligger överhuvudtaget långt fram när det handlar om att utnyttja finansteknologi till att skapa användarvänliga och moderna lösningar för sina kunder.

Dessa lånetjänster erbjuder Mobillån

Mobillån har en synnerligen enkel och lättanvänd kredittjänst. Du ansöker om ett kredittak och sedan kan du låna hur många gånger du vill så länge du inte överskrider din kreditgräns. Du kan ha en kreditgräns på så lite som 1 000 kronor, eller 30 000 kronor som högst för en ny kund hos Mobillån. Har du haft krediten ett tag och inte ligger efter med några betalningar kan du öka kredittaket till upp till 60 000 kronor. Det förutsätter dock att din kreditvärdighet är tillräckligt god för det. Den övre gränsen är högre hos Mobillån än hos många konkurrenter, samtidigt som du alltså kan välja ett väldigt lågt tak. Bredden gör Mobillåns kredit mycket flexibel. Även du som har möjlighet att få en stor kredit kan göra klokt i att välja en på en lägre nivå. Då kan du inte missbruka det faktum att du har en kredit och alltid har tillgång till en ekonomisk buffert.

Krav för att kunna låna hos Mobillån

Vilka krav du måste uppfylla för att kunna låna pengar från Mobillån beror helt på hur stor kredit du vill ha. Din inkomst måste vara betydligt högre om vill ha en kredit på 30 000 kronor än om du nöjer dig med att kunna låna 5 000 kronor. Det finns dock ett antal grundkrav som gäller för att du ska ha en chans att få även ett litet lån. Det räcker inte med att du fyllt 18 år, som hos hos många andra långivare, utan du måste ha fyllt 20 år. Du ska ha varit folkbokförd i Sverige i tre år och ha en taxerad inkomst på minst 150 000 kronor innan skatt. Sedan finns det fler faktorer som spelar in, som syns i kreditupplysningen.

Mobillån gör en samlad bedömning av din kreditvärdighet och ställer krav som är ganska normala när det handlar om löpande krediter. Det här är dock en långivare med något lägre beviljandegrad än många andra aktörer på den svenska marknaden. De har helt enkelt personer med en ordnad ekonomi som sin målgrupp.

Lånevillkor

Mobillån har en ränta på 39 %, då talar vi om nominell årsränta. På det tillkommer olika avgifter. Uppläggningskostnaden för en kredit är 295 kronor och du betalar även för avisering. Ska du bara låna en gång blir den effektiva räntan hög, särskilt om det är ett lågt belopp. Det beror på att uppläggningskostnaderna är mer utslagsgivande vid mindre summor. Om du använder krediten flera gånger blir uppläggningskostnaden mindre och mindre kännbar, procentuellt sett. Ett mobillån som inte betalas enligt avtalet går till inkasso.

Är lån utan UC möjligt?

Mobillån utan UC är standard. Istället för att vända sig till UC (tidigare Upplysningscentralen) hämtar de hem kreditupplysningar med hjälp av företaget Bisnode Kredit AB. De går lika noggrant tillväga som UC, men det finns en viktig skillnad i hur de två kreditupplysningsföretagen arbetar. Bisnode räknar inte hur många kreditupplysningar du har, på samma sätt som UC, och de sänker heller inte ditt kreditbetyg om det har begärts in många upplysningar om dig.

Är lån med betalningsanmärkning möjligt?

Du kan inte få ett Mobillån med betalningsanmärkning. De flesta långivare som erbjuder konsumentkrediter har det här kravet. Däremot kan du få ett vanligt privatlån eller smslån trots att du har en betalningsanmärkning hos andra långivare som vi samarbetar med. Mobillån poängterar gång på gång att de är för ansvarsfullt låntagande och att de vill bidra till en god ekonomi i svenska hushåll. Det faktum att de har lite högre krav för att medge lån är i linje med detta. Mobillån följer också Konsumentverkets riktlinjer för konsumentlån.

Utbetalning av lån

Mobillån utbetalning görs med direktbetalning till bland annat Nordea, Swedbank, Handelsbanken, SEB och Danske Bank. I och med det har fler låntagare än vanligt möjlighet att få pengar inom 15 minuter efter att de begärt att få utnyttja en Mobillån kredit. Det innebär att du kan använda Mobillåns kredit nästan som ett kreditkort. Ser du något du behöver till ett bra pris i en butik, men saknar pengar till det, är det bara att låna. Då har du pengarna medan du står i kön till kassan. Lånen betalas ut under Mobillåns öppettider.

Återbetalning av lån

När du utnyttjat en eller flera krediter betalar du ett minimibelopp varje månad, som är baserat på din totala skuld. Utöver det kan du betala så mycket du vill och därmed bestämma hur lång återbetalningstid du ska ha på ditt lån. Du kan också närsomhelst lösa hela din skuld om du skulle få möjlighet till det. Avin skickas en gång i månaden.

Kontaktuppgifter

Mobillån har en kundtjänst med folk på plats alla dagar utom söndagar. Hemsidan innehåller dessutom massor av information för dig som hellre letar efter svar på frågor på egen hand.

Telefon: 08 – 660 29 50
Adress: Tryggkredit Stockholm AB, Drottninggatan 68, 111 21 Stockholm
E-post: info@mobillan.se
Kundservice: Mail, telefon eller formulär på hemsidan
Mobillån öppettider: Vardagar 10.00–18.00 samt lördagar 10.00–15.00
Organisationsnummer (Tryggkredit Stockholm AB): 556678-2677