Bakgrundsbil för recension
Artiklar

TryggKredit Lån

I denna Tryggkredit recension kommer vi att ta en noggrann titt på Tryggkredit och deras låneerbjudanden. Den tjänst som de är kända för är en konsumentkredit. De låter dig ansöka om ett kredittak på upp till 30 000 kronor. Ett Tryggkredit lån har bra villkor och vi är inte förvånande över att Tryggkredit omdömen på oberoende jämförelsesidor i regel är väldigt positiva. 

Detta är Tryggkredit

Tryggkredit är ett svenskt konsumentkreditinstitut som funnits på marknaden sedan 2011. Tryggkredits kontor ligger på Drottninggatan i centrala Stockholm och detta är en aktör som är fokuserad på den svenska marknaden. De är varken stora eller små jämfört med andra långivare men de har många trogna lånekunder som alltid vänder sig till dem när de behöver låna pengar.

Tryggkredits ägare är S & A Sverige AB, som även driver Mobillån, Säkerfinans och Snabbfinans. Alla dessa varumärken är även kopplade till Bliq AB, som fungerar som den egentliga kreditgivaren då de har utvecklat den tekniska plattformen som lånen bygger på. Om vi ser till hela koncernen talar vi alltså om en av de riktigt stora aktörerna på lånemarknaden i Sverige – även om just Tryggkredit inte hör till allra största tjänsterna. 

Tryggkredit är godkänt av Finansinspektionen och även medlem i branschorganisationen SKEF, som verkar för ansvarsfull kreditgivning. Det märks att de menar allvar med att erbjuda trygga krediter under ansvarsfulla former. De ställer något högre krav på sina låntagare än många andra aktörer. Du har också möjlighet att blockera dig själv från att använda en kredit om du skulle känna att du behöver det. Tryggkredit försöker absolut inte pracka på dig lån som du inte behöver, och de strävar mot långsiktiga kundrelationer där du använder deras krediter på ett sätt som skapar värde utan att du tar risker.

Dessa lånetjänster erbjuder Tryggkredit

Tryggkredit erbjuder framförallt en förmånlig konsumentkredit med flexibel återbetalningstid. Att ha en kredit är att alltid ha tillgång till extra pengar. Krediten är kopplad till ett bankkonto och kan utnyttjas så fort du behöver låna 5 000 kronor eller typ låna 20000. Som ny kund kan du ha ett kredittak på maximalt 30 000 kronor. Att ha en konsumentkredit fungerar i praktiken ungefär som att ha ett kreditkort. Det är en trygghet att veta att man har tillgång till extra pengar så att man kan lösa ett oförutsett problem eller ta tillvara på en möjlighet som uppenbarar sig. Att utnyttja sin kredit går mycket fortare än att ansöka om ett nytt lån varje gång man är i behov av pengar.

Om du inte vill ha en konsumentkredit utan ett vanligt lån kan du höra av dig till Tryggkredits kundtjänst för närmare information om vad som gäller.

Krav för att kunna låna hos Tryggkredit

Du måste ha en fast adress och ha varit folkbokförd i Sverige i minst tre år för att kunna få ett lån från Tryggkredit. Du behöver också ha ett personligt konto i en svensk bank och ha fyllt 20 år. Tryggkredit anger även en minimigräns på 150 000 kronor i inkomst om året för att du ska kunna bli beviljad ett lån. Observera att inkomsten ska vara synlig i din deklaration. Om du ansöker om ett större belopp behöver du ha en högre inkomst. 

Tryggkredit kräver också att du är fri från betalningsanmärkningar för att du ska kunna låna hos dem. De ställer alltså lite högre krav än många andra långivare på den svenska marknaden. Vår ståndpunkt är att det är bra att det finns långivare som riktar in sig på olika målgrupper. Tryggkredit kan vara ett bra alternativ för dig som har ordnade ekonomiska förhållanden. Du som har betalningsanmärkningar har ändå god chans att få ett lån beviljat, hos någon annan av de aktörer som vi samarbetar med.

Lånevillkor

Tryggkredits ränta är inte lägst i branschen. Det är genom den, snarare än genom avgifter, som Tryggkredit tar betalt. Det ger en effektiv ränta som ändå är konkurrenskraftig eftersom det alltså inte tillkommer en massa avgifter. Tryggkredit anger själva följande exempel på hur räntan beräknas:

Om du har en kredit med ett kredittak på 15 000 kronor och betalar tillbaka genom 12 lika stora månadsbetalningar är den effektiva räntan 24,97 %. Det ger 1 405,50 kronor att betala i månaden, totalt 16 890 kronor. Ett lån på 15 000 som betalas tillbaka på ett år kostar med andra ord 1 890 kronor. Ett lån på 5 000 kronor får en högre ränta men kostar naturligtvis mindre.

Ett lån betalas ut till ett personkonto som låntagaren innehar. Det är ett annuitetslån och kredittagaren betalar lånebeloppet månadsvis, samma summa varje månad, tills lånet är återbetalat. När det gäller kontokrediten är villkoren mer flexibla och låntagaren bestämmer själv hur mycket som ska betalas tillbaka, utöver en minimisumma.

Hos Tryggkredit går en faktura till inkasso relativt snabbt. Det är alltså extra viktigt att ha koll på återbetalningsdatum och att se till att betala tillbaka i tid. För återkommande lånekunder höjs lånetaket till 60 000 kronor. En förutsättning för att du ska kunna bli beviljad ett högre lånebelopp är att du skött alla dina tidigare återbetalningar prickfritt. Detta är ett vettigt system som ger ett extra incitament att sköta sina återbetalningar. 60 000 kronor är ett ganska högt tak för den här typen av tjänst.

Är lån utan UC möjligt?

Tryggkredit utan UC är standard. De anlitar kreditupplysningsföretaget Bisnode, precis som många andra aktörer som erbjuder snabblån och krediter på mindre belopp. Många låntagare föredrar det eftersom Bisnode inte låter antalet förfrågningar du har fått påverka ditt kreditbetyg. UC (tidigare Upplysningscentralen) är kända för att göra det. Den som ofta ansöker om lån på 5 000 kronor eller ännu mindre belopp, och som själv jämför villkoren hos olika långivare, bör undvika lån med UC. När du ansöker om ett lån hos oss spelar det mindre roll, eftersom det bara tas en kreditupplysning även om du jämför villkor hos flera olika långivare.

Är lån med betalningsanmärkning möjligt?

Du kan inte få ett Tryggkredit lån eller en kredit med betalningsanmärkning. Det räcker alltså inte med att du betalat alla skulder och inte har ett skuldsaldo hos Kronofogden. Du kan inte låna ens om du har en enstaka äldre anmärkning. En del av konceptet med trygga krediter är att du som lånar inte gör det om du tidigare haft problem med att betala dina skulder.

Utbetalning av lån

En Tryggkredit utbetalning görs direkt efter det att din ansökan har blivit beviljad – vilket inte tar mer än några minuter. Du fyller i ansökan online och bekräftar din identitet med BankID. Pengarna betalas ut med direktbetalning till konton i bland annat Swedbank, SEB, Handelsbanken, Danske Bank och Nordea. 

Om du har en kontokredit görs utbetalningar även på kvällar och helger. Detta gör Tryggkredit till en av de snabbaste tjänsterna på marknaden. För många är det viktigare än till exempel lägsta möjliga ränta. En riktigt snabb kredit kan användas på ett annat sätt än ett lån. Du kan till exempel få en utbetalning till ditt konto medan du står i kassakön efter att gjort ett riktigt fynd. Ansöker du om ett lån eller en kontokredit för första gången görs utbetalningen under Tryggkredits (generösa) öppettider.

Återbetalning av lån

Återbetalningen av en kredit är flexibel. Det blir alltid billigare ju snabbare du betalar tillbaka ett lån men om du inte vill att räntan och amorteringen ska vara så kännbar kan du välja att betala ett lägre belopp varje månad. Enligt användarna är tjänsten lättanvänd efter att du loggat in på ditt konto hos Tryggkredit.

Tryggkredit kan erbjuda upp till två helt betalningsfria månader om året vilket är ovanligt generöst. Det kan innebära att du slipper betala på krediten en extra gång, under till exempel semestern.

Kontaktuppgifter

Tryggkredit är enkla att komma i kontakt med och tillgängliga även på lördagar. Hemsidan är tydlig och du hittar svar på de flesta frågor du kan tänkas ha.

Tryggkredit kontakt:

Telefon: 08 – 668 20 50

Adress: Bliq AB – Tryggkredit, Drottninggatan 68, 111 21 Stockholm

E-post: info@tryggkredit.se

Kundservice: mail, telefon, chatt, kontaktformulär samt sociala medier

Tryggkredit öppettider: Vardagar 10.00–18.00, lördag 10.00–15.00 och söndag stängt

Organisationsnummer: 556678-2677

Kommentarer inaktiverade för TryggKredit Lån